Het grote Dag van de Duurzaamheid prijzenfestival!

Vrijdag 9 oktober is de dag van de duurzaamheid. Een mooi moment om stil te staan bij hoe duurzaam wij allemaal ons leven invullen, en wat we nog meer zouden kunnen doen om onze ecologische voetdruk te verkleinen. En natuurlijk een mooi moment voor een leuke winactie!


Doe mee met het grote Dag van de Duurzaamheid prijzenfestival en maak kans op:

AC_beeldmerk_goudkleur  1e prijs: een maand een chocoladeverzekering

Dat is 4 heerlijke repen, een uitgebreide uitleg, en een leuke ansichkaart naar keuze – in een mooi doosje, thuisbezorgd!

AC_beeldmerk_goudkleur  2e prijs: 2 repen van het frans/vietnamese chocolademerk Marou

De heerlijke ‘Dong Nai’ (76%) en Treasure Island (75%), gemaakt in een chocoladefabriek in Ho Chi Minh City.

AC_beeldmerk_goudkleur  3e prijs: 4 leuke ansichtkaarten

Om op te sturen naar je liefste vrienden: 2x I like you more than chocolate en 2x Chocolate is always a good idea.


Duurzame chocolade.. bestaat dat?

Is chocolade eten hier in Nederland duurzaam? Nee, in feite niet. De cacaoboom groeit alleen rond de evenaar dus er komt per definitie veel transport bij kijken. En daarnaast is het maken van een chocoladereep een lang en bewerkelijk proces, wat veel energie kost. Helaas geldt dit voor meer etenswaren (koffie, thee, drank..) waar we toch écht niet zonder willen.

Duurzaam van chocolade genieten, hoe doe je dat? 

Een eerste stap die je zou kunnen zetten om duurzamer van chocolade te genieten is door bewuster met je chocoladeconsumptie om te gaan. Oftewel: minder chocola eten, maar meer genieten. Een belangrijke reden waarom de natuurlijk bronnen uitgeput raken is dat we wereldwijd teveel consumeren. In Nederland eten we gemiddeld 5 kilo chocola per persoon per jaar, veelal verwerkt in snoep, candybars, en andere zoetigheden. Deze chocola is vooral lekker zoet en vet, het is dus geen wonder dat je het in één keer wegkauwt. Gelukkig zijn er alternatieven: chocolade waarbij de smaak van de cacao centraal staat. Hierbij proef je veel intenser de verschillende smaken, en door de lange nasmaak grijp je niet binnen vijf seconden naar het volgende blokje. Een klein stukje is vaak letterlijk al genoeg.

image1 (5)

Duurzame chocoladeproductie

Een groeiend aantal chocolademerken wil op een andere manier chocolade maken: met meer respect voor de cacaoboer en meer respect voor het milieu, om uiteindelijk de meest smaakvolle en bijzondere chocolade te kunnen maken.

Een goed voorbeeld is het nederlandse chocolademerk Original Beans. Hun motto: ‘one bar, one tree’. En dat is dus precies wat ze doen: voor elke reep die verkocht wordt, wordt er geïnvesteerd in verschillende herbebossingsprogramma’s. Sinds hun oprichting in 2008 heeft Original Beans al 1 miljoen bomen geplant! Voor Philip Kaufmann, oprichter van Original Beans en milieuactivist, kan je chocoladeconsumptie juist een goede bijdrage leveren.

Our way of preserving the most spectacular forests in the world is to offer the most delicious products these forests have to give. To give back, we plant or preserve one tree for every product sold. Philip Kaufmann, Original Beans.

Een andere chocolademerk dat toonaangevend is in de chocoladewereld is de Grenada Chocolate Company. Dit bedrijf op het tropische eiland Grenada heeft duurzaamheid verweven in haar gehele bedrijfsfilosofie. Zo wordt de fabriek voorzien van energie met behulp van zonnepanelen, en worden de repen verscheept met de vrachtzeilboot ‘Tres Hombres’. Co2 vrij vervoer dus!

Prijzenfestival

Wil jij ook kennismaken met zulke bijzondere en duurzame chocolademerken? Doe dan mee met onze wedstrijd.

Hoe doe je mee?

Er zijn 7 manieren om mee te dingen naar één van de mooie prijzen. Voor sommige acties stoppen we zelfs 2 of 3 lootjes in de hoge hoed.

Zit je op Social Media? Volg ons dan op facebook, instagram en twitter. Je kunt een facebook bericht delen, en een tweet versturen om extra kans te maken. Daarnaast kun je je e-mailadres achterlaten voor de nieuwsbrief, of kun je ons een e-mail sturen met jouw briljante ideeën voor de promotie van de chocoladeverzekering. Per optie kun je door op ‘enter’ te drukken aangeven dat je de actie gedaan hebt. En daarmee ding je automatisch mee naar één van deze toffe prijzen. Hoe meer acties je voltooid, hoe groter de kans is dat je wint!

 

a Rafflecopter giveaway

 

Het Dag van de Duurzaamheid prijzenfestival loopt van donderdag 8 oktober tot en met maandag 12 oktober. De 3 winnaars zullen daarna op de hoogte gebracht worden. De prijzen worden niet naar het buitenland verstuurd, en kunnen niet ingewisseld worden tegen een geldbedrag.

Fijne DvdD! 

by Siebrigje

Chocoladecurator, verhalenverteller, mensen blij-maker, en eigenaar van Andere Chocolade. Geniet graag veel en vaak van échte chocolade.