Echte warme chocolademelk – met Taza

In de ‘Family Favourites’ chocoladebox vind je een reep van het Amerikaanse merk Taza. Deze ‘stone-ground Mexican Style’ chocolade is heerlijk om zo te eten, maar je kunt er ook fantastische warme chocolademelk mee maken. Hoe? Dat laat ik je graag in deze video zien!

Benodigdheden voor 2 kleine bekers

– 1 rondje taza
– ca. 300 ml melk, kan ook een plantaardige variant zijn.
– peper en zout
– pannetje
– garde
– snijplank en mes

Zo maak je het:

Haal 1 rondje taza uit de verpakking, en snijd de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de melk in een steelpan tot het net niet kookt. Roer vervolgende de chocolade er door heen, en zet het gas weer aan. Vervolgens kun je een snuf zout en een snuf peper toevoegen. Of, als je van pittig houdt, een beetje chilipoeder. Verwarm de melk weer en klop dan met de garde tot er een schuimlaagje ontstaat. Haal het pannetje van het vuur, en schenk ik. Ga lekker zitten en geniet!

by Siebrigje

Chocoladecurator, verhalenverteller, mensen blij-maker, en eigenaar van Andere Chocolade. Geniet graag veel en vaak van échte chocolade.