Welkom nieuwe Special Editions!

Het is bijna een jaar geleden dat Andere Chocolade zijn deuren opende. Bakken vol met half opgegeten samples vulden al snel het kantoor, want er moest veel geproefd worden. Welke repen zijn nu het lekkerst en het mooist om de leden van de chocoladeverzekering iedere maand voor te schotelen?

Naast iedere maand een nieuwe box, ontstond er begin dit jaar een vaste collectie. Een box met pure repen, en één met melkrepen. De limited editions verkochten soms snel uit, maar deze vaste collectie, ‘special editions’ genoemd, bleven een constante factor.

De nieuwe vaste collectie

Met gepaste trots presenteren we nu de special editions van dit seizoen. Met een paar oude vertrouwde gezichten, een paar absolute toppers uit de chocoladeverzekering, en vooruit, een enkele persoonlijke favoriet.

En omdat kiezen tussen melk en puur soms lastig is, hebben we nu ook een mixbox. Met twee melkrepen en een pure reep, is dit een hele fijne kennismakingsbox. Smaakt het naar meer? Dan raad ik je aan om een chocoladeverzekering af te sluiten, of jezelf te trakteren op de goed gevulde melkbox.


Wist je dat wij deze boxen ook aanbieden als relatiegeschenk en kerstpakket voor bedrijven? Je kunt een losse box bestellen om bijvoorbeeld te versturen als bedankje naar een klant, of verras het hele kantoor met een doos Andere Chocolade!


Special Edition puur van Andere Chocolade

De Special Edition: Puur

Iedere chocolademaker heeft zo zijn charme, maar het verhaal van de ‘cacaohunters’ van Marou spreekt ontzettend tot de verbeelding. Hun repen, allemaal gemaakt in Vietnam, zijn écht verrassend. En ongelofelijk mooi verpakt. Van hun collectie is de Lam Dong vanaf het begin mijn favoriet, hoewel de Dak Lak die eerder in deze box een plekje kreeg een fijne tweede is. De Lam Dong schitterde in de allereerste chocoladeverzekering box, en krijgt dus de komende tijd weer even alle aandacht.. Ik ben heel benieuwd wat jij er van vindt!

Mesjokke werkt net als Andere Chocolade met limited editions en een vaste collectie. En dat is praktisch want hun limited edition #2 paste fantastisch in onze limited edition ‘Adventure Time box’. Hun vaste topper D.A.R.C. Angel was een onmisbaar onderdeel van onze puurbox, en blijft dat voorlopig nog even want wij willen nog lang geen afscheid nemen van deze reep.

Willie van Willie’s Cacao is een echte cacao geek, en hij heeft dan ook een uitgebreide collectie aan repen gemaakt van cacao van verschillende herkomst. De Venezuelan Gold heeft nu het stokje overgegven aan de Chulucanas Gold. Deze Peruaanse reep was één van de toppers uit de ‘Crazy in Love’ box van afgelopen april met zijn heerlijke pruimige zoetheid. Hij heeft nu dus een welverdiend vast plekje gekregen in de puurbox.

Tenslotte een reep met een ongelofelijk goed verhaal, en één van de favorieten uit de box met het thema duurzaamheid van afgelopen december. De Tres Hombres wordt gemaakt van cacao uit de Dominicaanse Republiek, wat met een zeilvrachtschip vervoerd wordt naar ons eigen Amsterdam. Vervolgens wordt het in de chocoladefabriek aldaar omgetoverd tot heerlijke chocolade, met een aangename crunch van nibs erin. Welkom tres hombres reep van de Chocolatemakers!

Bestel hier een box Special Edition: Puur


De Special Edition: Melk

De melkbox van Andere Chocolade

Een onmisbare reep in de melkbox is vanaf het begin de Original Beans Femmes de Virunga. Met een cacaogehalte van 55% is dit een zogenaamde dark milk. Een melkchocolade dus, zoet en romig, maar door de het hoge percentage aan Congolese cacao heeft de reep ook een interessant smaakprofiel en een lange nasmaak. Wij gaan de komende tijd dus lekker door met deze reep!

Als ik vertel dat er op een industrieterrein in Nieuwegein een klein chocoladefabriekje staat dan krijg ik vaak verraste reacties. Bean-to-bar chocolade gaat heel erg over ambacht, en een mooi product afleveren. De manier waarop de repen van Mesjokke gemaakt worden is daar een perfect voorbeeld van [kijk maar!]. De stardust heeft al veel melkchocoladeliefhebbers ‘naar hogere sferen gebracht’, en daar komen dit seizoen nog veel meer bij.

De ‘food of the gods’ wordt chocolade ook wel genoemd. Dus als Willie van Willie’s cacao een ‘milk of the gods’ gaat maken, dan weet ik dat ik mijn smaakpapillen aan het werk moet gaan zetten. De cacao komt uit Venezuela, de melkpoeder uit Groot-Brittanië, de suiker uit Guadeloupe. Het resultaat is een no-nonsens melkchocolade waar je heel snel heel erg van gaat houden.

En tenslotte maakt een reep van Mádecasse dit vrolijke viertal compleet. In de Madagascarbox van afgelopen mei zat de pure reep met kokos van dit Malagassische bedrijf, en de liefdesverklaringen hiervoor waren overdonderend. Dit hadden ze bij Mádecasse gelukkig ook meegekregen, dus prompt werd er besloten om een kokosreep met melkchocolade te maken. Dit is de tropische verrassing waar mee we de winterblues de komende tijd op afstand gaan houden, let maar op.

Bestel hier een box Special Edition: Melk


De Special Edition: Mix

Mixbox Andere ChocoladeEn tenslotte de nieuwste aanwinst voor de vaste collectie: De Mixbox. In deze box vind je de Stardust en Femmes de Virunga melkrepen, en de Chulucanas Gold van Willie’s. Een mooi doosje voor een zacht prijsje, en het perfecte cadeau voor iedere chocoladeliefhebber zonder uitgesproken voorkeur voor melk- of pure chocolade.

Bestel hier een box Special Edition: Mix

Goed: wij kunnen weer even vooruit dus de komende tijd. Veel smeltplezier!

by Siebrigje

Chocoladecurator, verhalenverteller, mensen blij-maker, en eigenaar van Andere Chocolade. Geniet graag veel en vaak van échte chocolade.