Andere Chocolade meets Emmeke, en verwelkomt een exclusief kraamcadeau!

Kwaliteitsproducten om vrolijk van te worden.. dat geldt voor Andere Chocolade én voor de producten van Emmeke. We besloten al snel om samen te werken om het ultieme kraamcadeautje voor iedere chocoladeliefhebber te maken. Trots en blij mogen we jullie dan nu eindelijk voorstellen aan de Emmeke box

Emmeke De vrouw achter het bedrijf Emmeke is Emmeke Kistemaker. In een vorige leven stonden Emmeke en ik samen koffie en thee te serveren in een koffiecafé en ze werd een trouwe Andere Chocolade fan vanaf het eerste uur. Maar dat is niet de enige reden waarom ik aan haar dacht toen ik het idee van een kraamcadeaubox kreeg.

Emmeke is een creatieveling pur sang. Ze illustreert en breit er op los. Huizen, apen, robots en zelfs een mega raketijsje..  Maar een chocoladereep, dát ontbrak er nog aan. Tot nu toe. Voor Andere Chocolade ging ze aan slag, en al gauw zag Charles het levenslicht. En was de kraambox al voor de helft gevuld.

Charles is gemaakt op de breimachine. Een behoorlijk bakbeest uit de jaren ’80, die het tijdrovende breiproces iets versnelt. Alhoewel je het nog behoorlijk handwerk kunt noemen. Want, zoals ze het zelf omschrijft: “Ik liet mij inspireren, ontwierp op de computer, laadde in de breimachine, spande de draden op, trok de sleede honderden malen heen en weer, kantte af, corrigeerde foutjes, streek, knipte, spelde, naaide, vulde en labelde de poppetjes stuk voor stuk met heel veel liefde!”. 

The making of Charles de chocoreep - een exclusieve samenwerking tussen Emmeke en Andere Chocolade.The making of Charles de chocoreep - een exclusieve samenwerking tussen Emmeke en Andere Chocolade.

Bij een kraamcadeautje hoort natuurlijk ook een cadeautje voor de kersverse ouders. Ik koos uiteindelijk voor twee toppers van Mádecasse: de sea salt & nibs en de toasted coconut. Deze fijne repen worden gemaakt op Madagascar, van topkwaliteit Malagassische cacao. Hoewel Madagascar niet vaak als ‘een tropisch eiland’ omschreven zal worden, zijn dit toch typisch repen waarbij je even je ogen kan sluiten en in gedachten op reis kunt. Dat bountyeiland gevoel, ook al duurt het maar even, zal in het hectische leven van nieuwe ouders ongetwijfeld een zeer welkom cadeau zijn.

De kleine een nieuwe vriend, en de ouders een momentje van pure ontspanning.. da’s de Emmeke box!

Bestellen? Dat kan hier. De box kost 21.95 (incl. verzendkosten!) Let wel: de box is in gelimiteerde oplage beschikbaar.

De Emmeke Box: een exclusieve samenwerking tussen Andere Chocolade en Emmeke

by Siebrigje

Chocoladecurator, verhalenverteller, mensen blij-maker, en eigenaar van Andere Chocolade. Geniet graag veel en vaak van échte chocolade.